ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

БЛИЦ:

 После серије инцидената промене у ОШ "14. октобар" у Баричу

М. Р. | 02. 06. 2017 - 09:49

Након низа инцидената у ОШ "14. октобар" у Баричу, насталих због несугласица директорке са учитељицом и родитељима, школа од данас има ново руководство.

- ОШ "14. октобар" од данас има ново руководство. Свим ученицима, наставницима и родитељима желим успешан завршетак школске године - објавио је председник општине Обреновац Мирослав Чучковић на свом Твитер налогу.

Решењем Министарства просвете, за вршиоца дужности директора поставља се наставник физичког Драган Ненадић, који ће на тој функцији бити до избора директора, а најдуже шест месеци.

 

Прочитајте још!

Неправилности у раду директорке Стојановић утврдила је и градска просветна инспекција, која је 3. маја упутила Министарству просвете констатацију да су се стекли услови да се она разреши дужности. Међутим, Стојановићева није спровела мере које јој је наложила инспекција, што је довело до несугласица са члановима Савета родитеља, а родитељи првака и учитељица жалили су се и на нове инциденте. Како они тврде, у последње две недеље полиција је више пута долазила у школу.
 
Синдикат образовања Србије је у више наврата до сада, обавештавао (преузмите ранији текст) јавност и надлежне  о непримереном раду (многих), сада већ и смењене директорке Маријане Стојановић, које је ескалирало у физички напад на запослене у школи, чланове нашег Синдката!

Сматрамо да такви „руководиоци нису баш толико неопходни у нашем просветном систему и да се мора повећати контрола рада истих.

Једна од наших предложених мера је и да се ограничи број мандата директора у образовној установи, како би се одржали неопходни услови за несметан и квалитетан рад наставног, и не само наставног, особља!

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи