ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

ИНФО СОС:

Дана 05.02.2018. одржан је састанак у Министарству просвете науке и технолошког развоја на којем су присуствовали представници репрезентативих синдиката и министарстава, којa су и до сада учествовала у преговарању.

Тема састанка био је Посебан колективни уговор за основне, средње школе и домове ученика чија важност истиче 05.марта 2018.године, као и рок на који треба продужити постојећи ПКУ. Репрезентативни синдикати су се сложили да постојећи ПКУ треба продужити на рок важења од три године. Наведени предлог је подржан  и од стране министра Младена Шарчевића као и од  представника Министарства за рад, запошљавања и борачка питања и Министарства финансија. Са предлогом се једино нису сложили представници Министарства државне управе и локалне самоуправе позивајући се на примену Закона о запосленима у јавним службама почев од 01.01.2019.године, као и да су остале јавне службе као што су култура, здравство и социјална заштита продужили своје колективне уговоре на рок важења од годину дана.

На  крају састанка нам је предочено да се наведени предлог шаље на мишљење министарствима како би се након спроведене процедуре сачинио Споразум о продужењу Посебног колекивног уговора за основне и средње школе и домове ученика. Тражено је да се министарства брзо изјашњавају јер време важења ПКУ полако истиче. Такође су се на крају састанка синдикати сложили да се настави са припремом новог текста ПКУ преко радне групе већ од марта ове године са полазном основом предлога на којем смо прекинули рад на његовој припреми.

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи