ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

унесите појам претраге:

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У Министарству просвете, науке и технолошког развоја  27.12.2018. године одржан је други састанак у вези са ПКУ коме су поред представника репрезентативних синдиката и ресорног министарства присуствовали и представници Министарства државне управе и локалне самоуправе и Министарства за рад.

Репрезентативни синдикати запослених у образовању одлучили су да се почетком 2019. године потпише Споразум о продуженом дејству ПКУ за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика на рок од 3 године, а што је Влада РС прихватила.

Договорено је да се, уколико Закон о запосленима у јавним службама ступи на снагу 01.01.2020. године, поступи у складу са чланом 63. ПКУ, односно приступи усклађивању ПКУ са овим законом.

Рад на Анексу важећег ПКУ почеће од марта 2019. године. За синдикате је посебно важно да се измени члан ПКУ који се односи на признавање права на минули рад, како би се он признао за целокупни радни стаж (а не само за рад у установама образовања).

Коментари   

+1 # Mara Pavlovic 21-01-2019 09:02
A STA CE BITI SA RADNICIMA U ADMINISTRACIJI. HOCE LI ONI I DALJE IMATI MINIMALNU CENU RADA KAO I POMOCNI RADNICI. ZAR SE NJIHOV RAD VREDNUJE KAO I RAD POMOCNIH RADNIKA.
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи